Úszó Pingvin Magánóvoda

Margitsziget, alaptíva 1991
06-30 940-87-2706 1 450-42-25 Kaczander Ágnes

Úszás

Óvodát keres gyermekének, de még nem tudja, melyiket lenne érdemes választania? Figyelmébe ajánljuk magánóvodánkat, ami egyben sportóvoda is. Miért érdemes sportóvodába íratnia gyermekét? Egy ilyen intézményben a gyerekek nem csupán edzettebbek, egészségesebbek lesznek és fejlődik a mozgáskoordinációjuk, de a vízzel is barátságot kötnek.

Mozogjon gyermeke biztonságosan a vízben!

Sok olyan emberrel találkozni, aki még felnőtt korában sem mozog magabiztosan a vízben. Ez bizony nem csak a hátrányára válhat, de bizonyos helyzetekben egyenesen veszélyes is lehet. Ugye Ön is nyugodtabb szívvel engedi el gyermekét egy osztálykirándulásra, táborozásra, ahol vízpart is van, úgy, hogy tudja, gyermeke magabiztosan mozog a vízben?

Sportóvodánkban a gyerekek sok egyéb sporttevékenység mellett úszni is megtanulnak. A fokozatos tanulás révén az óvoda végére jó úszókká válnak a kicsik, és bármely vízi sportba nyugodtan belevághatnak, ami érdekli őket.

Írassa gyermekét magánóvodánkba, hogy már kiskorától megszeresse a sportot, a vizet!

Mozogjon gyermeke biztonságosan a vízben!
Mozogjon gyermeke biztonságosan a vízben!

Miért éppen az úszás?

Az úszás az egyetlen a sportok közül, amely nem terheli a csontrendszert – elsősorban a gerincoszlopot – és nem hogy gátolja, de elősegíti a növekedést. Az úszás arányosan fejleszti a test minden izmát, fejleszti a keringést, a hajszálérrendszer kialakulását. Az úszás, mint alapsport elősegíti a sportoláshoz szükséges laza izomzat kifejlődését. A felsoroltak miatt más sportágakban is könnyebb a fejlődés. Nem véletlen, hogy az úszást nevezik alapsportágnak. Az úszás immunerősítő hatása ma már nem vitatott, mint ahogy az sem, hogy a rendszeres sport megelőzi a legtöbb krónikus mozgásszervi betegség kialakulását. Az elmúlt pár évben jelentősen nőtt az asztmás kisbetegek száma is, mely szorosan összefügg a levegő szennyezettségével, a sok allergizáló anyaggal, mely a mai rohanó életmódunk következménye. Ezeket a károsodásokat sajnos egyik napról a másikra nem tudjuk visszafordítani, ám segíthetünk gyermekünknek azzal, ha biztosítjuk számára az úszás lehetőségét, segítve ezzel az immunrendszerének megerősödését és a légúti betegségek kialakulásának megelőzését. Az orvostudomány mára egységes abban, miszerint az úszás révén számos betegség megelőzhető, gyógyítható, így többek között az asztma is.

Egy 3-4 éves gyermek szívfelületének aránya a testfelületéhez képest mintegy háromszorosa a felnőttéhez viszonyítva. Ebből kézenfekvően adódik, hogy ebben a korban szinte nem lehet a gyermeket fizikailag túlterhelni.

Magánóvodásainknál a 3-6 éves időszak épp oly érzékeny a fejlődésében, mint az első gyermeki évek, hiszen csontozatuk erősödik, növekedésnek indul, ezzel együtt izomzata is fejlődik, közösségbe kerül, és elkezdi kialakítani társas kapcsolatait is. Ebben az életszakaszban kialakított rendszeres tevékenységek meghatározzák a gyermek életvitelét, ezért az úszásnak nem szabad hiányoznia ebből az életkorból sem. Ezért alakítottunk ki az elmúlt közel 50 (!) év során egy olyan speciális vízi foglalkozási szisztémát, képzési módszertant, amely alkalmazásával ez a korosztály játszva tanulhat a vízben látványos fejlődése mellett.

Úszás az Úszó Pingvin Magánóvodában
Úszás az Úszó Pingvin Magánóvodában

Az úszás és a személyiségfejlesztés

Budapesti magánóvodánk kiemelt figyelmet fordít a gyermekek mozgásra nevelésére, annak minden előnyével együtt.

Az úszó mozgás harmonikus, összerendezett, ezáltal a gyermek mozgása is koordinált lesz, ami jótékonyan hat a lelki folyamatokra is. Az összerendezettségnek köszönhetően az esztétikai érzéket is fejleszti. Az értelmi nevelés részhez szorosan kapcsolódik a szabályok betartása, ezek ismerete, az országos és nemzetközi szintekről való tájékozottság és az ebben való jártasság.

Úszás során a gyermek személyiségfejlődésen megy keresztül: fejlődik a kitartás, motiváció, önfegyelem, önbizalom, fájdalomtűrés. Az állóképesség lelki tényezői közé tartozik a monotónia tűrés, a tartós érdeklődés, a motivációs bázisok és a hosszantartó figyelem. Az állóképesség alapja a kitartás, önfegyelem és a küzdőképesség.

Látogassa meg budapesti magánóvodánkat, ha szeretné, hogy gyermeke kiemelt figyelemben részesüljön és egy igazán sportos közegben fejlődjön! Bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal!

Úszás és személyiségfejlesztés óvodás korban
Úszás és személyiségfejlesztés óvodás korban